Barnets udvikling tager for alvor fart, når motorikken skærpes. Det er her, barnet får sine første oplevelser af en helt ny verden, allerede inden det har udviklet et rigtigt sprog. En god motorik vil samtidig øge den fremtidige indlæring, da udviklingen af barnets to hjernehalvdele bliver stimuleret ved de særlige krydsbevægelser, mens barnet kravler. Det er derfor væsentligt, at de helt rigtige rammer er til stede, når de første kravl skal tages.

 

Dét Denmark udsprang af idéen om, at barnet blidt kan hjælpes på vej i de moderne danske hjem. Mange vil nemlig opleve at have glatte trægulve og fliser derhjemme, der kan gøre kravle-stadiet vanskeligt for den lille – og nogle bliver endda forsinkede i processen. Samtidig skal barnet have rum til at udvikle sin egen selvstændighed i gennem hver enkelt lille bevægelse. Løsningen blev derfor et par kravlebukser med anti-skrid, der har god bevægelighed, mens fødderne er frie. Barnet kravler nemlig bedst med bare tæer, hvor især storetåen er særlig vigtig i udviklingen af balancen.

 

I gennemsnit begynder de fleste børn at kravle, når de er mellem 8 – 10 måneder gamle. Og når barnet rammer to-års-alderen har det kravlet op mod 28 kilometer på sin vej! Det kan derfor være en ekstra hjælp at investere i et par kravlebukser, der kan motivere den lille til at tage sine første kravl i livet.

 

 

Kilder: Magasinet Vores Børn og Mama